Foto: Publicitātes foto

Šodien Smiltenes novada domes ārkārtas sēdē vienbalsīgi par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēts Edgars Avotiņš (VL-TB/LNNK), informēja Smiltenes novada domes pārstāve Marita Mūze.

Smiltenes novada domes ārkārtas sēdē jaunā mēra amatam tika izvirzīts viens kandidāts un, klātesot 12 deputātiem, ar 12 balsīm "par" tika nolems, ka turpmāk Smiltenes novada domes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīs Avotiņš.

"Paldies domes deputātiem par uzticības izteikšanu un ticību maniem spēkiem tikt ar šo pienākumu galā. Es, protams, apzinos, ka [līdzšinējais mērs Gints] Kukainis (VL-TB/LNNK) kā Smiltenes novada domes priekšsēdētājs man ir uzlicis augstu latiņu. Negaidu, ka veicamais darbs būs viegls, bet to veikšu ar visaugstāko atbildību," solīja jaunais pašvaldības vadītājs.

Pēc viņa teiktā, ir svarīgi, lai Smiltenes novads turpina attīstīties un augt kā līdz šim. "Noteikti jāturpina realizēt iesāktie infrastruktūras projekti, lai mūsu novada iedzīvotājiem palielinātu dzīves komfortu Smiltenes novadā. Svarīgi strādāt pie mājokļu jautājuma risināšanas, jo liela daļa Smiltenes novadā strādājošie cilvēki ceļu līdz darba vietai mēro no kaimiņu novadiem," sacīja Avotiņš.

Viņš norādīja, ka dzīvojamā fonda trūkums ir šķērslis, lai novadā palielinātu iedzīvotāju skaitu. Tas ir svarīgs faktors arī sekmīgai remigrācijas programmas īstenošanai, akcentēja politiķis.

Tāpat viņš akcentēja, ka ir jāpievērš uzmanība mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, jārada vieta un iespēja viņiem veidot savu uzņēmējdarbību tieši Smiltenes novadā. Tas dos jaunas darbavietas, attīstīs ražošanas un pakalpojumu sniedzēju daudzveidību, uzsvēra Avotiņš.

Noteikti tiks turpināts darbs arī pie nākamā plānošanas perioda 2021.-2027. gadam, piebilda jaunais mērs.

Avotiņš dzimis un audzis Smiltenes novada Bilskas pagastā četru bērnu ģimenē. Ieguvis augstāko izglītību Latvijas Lauksaimniecības universitātē, iegūstot profesionālo bakalaura grādu materiālzinātnē un kokapstrādes inženiera kvalifikāciju, un septiņus gadus darbojas savā specialitātē kā uzņēmuma SIA "Softwood" valdes priekšsēdētājs.

No 2017. gada 3. jūnijā viņš bija Smiltenes novada domes deputāts, pārstāvot Reģionu Apvienības - Vidzemes partijas sarakstu, līdz šim domē darbojās kā Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgās komitejas loceklis. Šā gada novembrī, līdzšinējā Smiltenes novada domes priekšsēdētāja Kukaiņa uzrunāts, viņš savu politisko karjeru nolēma turpināt kā Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" biedrs.

Jau iepriekš ziņots, ka līdzšinējais Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Kukainis ir pieņēmis jaunu dzīves izaicinājumu no 2020. gada 1. janvāri uzsāks darbu Ziemeļvidzemes pašvaldībām piederošajā kapitālsabiedrībā - atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "ZAAO", ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!