Rīgas pašvaldības policija piesnigušajā Rīgā šajās dienās sastādījusi aptuveni 200 pārkāpumu aktu par sniega nenotīrīšanu un līdzīgām "ziemas likstām". Tā ceturtdien Rīgas domes prezidiju informēja policijas priekšnieks Oļģerts Močuļskis, kurš norādīja, ka pēc protokolu sastādīšanas un citu formalitāšu nokārtošanas atbildīgās amatpersonas tiks sodītas.
Šobrīd lielākā problēma esot neatļautās vietās novietoto automašīnu īpašnieku noskaidrošana un atrašana, lai par pārkāpumu sastādītu protokolu. Turklāt daudzi neierodoties policijā, lai noskaidrotu lietas apstākļus.

Kopumā Jaunā gada sagaidīšanas svētku dienās bijuši 202 iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem, bijuši 458 izsaukumi, bet aizturētas 116 personas par sabiedriskās kārtības traucēšanu un citiem pārkāpumiem.

Domes izpilddirektors Māris Tralmaks prezidijā norādīja, ka sniega tīrīšanai un lāsteku novākšanai no jumtiem tiekot veidotas bezdarbnieku brigādes. Jau šobrīd tāda izveidota Vidzemes priekšpilsētā.

Pieputināto ielu dēļ, lai nodrošinātu netraucētu sniega izvešanu no pilsētas centrālajām ielām, jau no ceturtdienas paredzēti satiksmes ierobežojumi 11 Rīgas centra ielu posmos.

SIA "Rīgas luksofors" jau ceturtdien uzdos izvietot ceļazīmes "apstāties aizliegts" un citas nepieciešamās ceļazīmes. Savukārt a/s "Rīgas autostāvvietas" būs jānodrošina Rīgas pašvaldības policija un arī Valsts policija ar speciālo tehniku, lai nepieciešamības gadījumā likumā noteiktā kārtībā varētu pārvietot sniega tīrīšanas darbus traucējošos spēkratus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!