Foto: AFI
Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS valde ir ievēlējusi jaunu valdes priekšsēdētāju, turpmākajā periodā fonda valdes priekšsēdētāja amatu ieņems Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ivars Ijabs, portālu "Delfi" informē DOTS.

Kā norāda organizācija, fonda ilggadējais valdes priekšsēdētājs Guntars Catlaks ir nolicis savu mandātu sakarā ar Valsts izglītības satura centra direktora amata ieņemšanu.

Tāpat valdē ir ievēlēta jauna valdes locekle – dāņu ilgtspējīgu pārmaiņu aģentūras SPARK partnere Zakija Elvanga. Un valdē turpinās strādāt Nacionālās informācijas aģentūras izpilddirektore Una Klapkalne, Oksfordas universitātes lektore Dace Dzenovska un Jesajas Berlina biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Aukmanis.

"Fondam DOTS un tā priekštecim, "Sorosa fondam-Latvija", ir sava paliekoša vieta brīvas un demokrātiskas Latvijas veidošanā pēc valsts neatkarības atjaunošanas – pilsoniskās sabiedrības, tiesiskuma, izglītības, un citās jomās. Pašlaik, darbojoties jau krietni šaurākā formātā, fondam ir ārkārtīgi svarīgi izvēlēties skaidras prioritātes un koncentrēties uz tām. Kā Fonda valdes priekšsēdētājam man vispirms jāstrādā šo mērķu praktiskas īstenošanas vārdā – ar pienācīgu apdomu un atbildību," norāda jaunais valdes priekšsēdētājs Ijabs.

Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS (iepriekš – "Sorosa fonds-Latvija") ir vides, procesu un sarunu "arhitekts", kas palīdz dzimt risinājumiem un idejām atvērtas sabiedrības attīstībai Latvijā.

Jau vēstīts, ka "Sorosa fonds-Latvija" mainījis savu nosaukumu un turpmāk ir pazīstams kā Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS.

"Sorosa fondu-Latvija" 1992.gadā dibināja ASV filantrops Džordžs Soross kā daļu no Atvērtās sabiedrības fondu tīkla Eiropā, Āfrikā un Āzijā. Austrumeiropas valstīm iestājoties Eiropas Savienībā un kļūstot par attīstītajām demokrātiskajām valstīm, Džordžs Soross 2011.gada nogalē pieņēma lēmumu par šo valstu fondu atdalīšanos no Atvērtās sabiedrības fondu tīkla ar domu lielākus resursus veltīt Āfrikas un Āzijas attīstības valstīm.

Saskaņā ar noslēgto vienošanos "Sorosa fondam-Latvija" līdz 2014.gada beigām bija jānomaina tā nosaukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!