Foto: F64
Lai gan vēl piektdienas rītā divas partijas "KPV LV" deputātes paziņoja, ka nav gatavas atbalstīt Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, jau ap pusdienlaiku potenciālie sadarbības partneri pulcējās uz kārtējo darbu sanāksmi, lai turpinātu spriest par topošās valdības sadarbības partneriem.

Piektdien politiķi panākuši gala vienošanas par valdības sadarbības līgumu, kā arī krietnu soli uz priekšu spēruši ar valdības deklarāciju, norādīja Kariņš. "Ja mēs šādi turpinām, tad es domāju, ka mēs rīt varētu iziet cauri visai valdības deklarācijai," informēja premjera amata kandidāts.

Darba sanāksmē nepiedalījās ekonomikas ministra amata kandidāts Didzis Šmits ("KPV LV"), Kariņš gan nekomentēja viņa nepiedalīšanos, aicinot to jautāt politiķim pašam. Savukārt "KPV LV" priekšsēdētājs Atis Zakatistovs sanāksmes pusē aizgāja projām, lai dotos uz "KPV LV" Saeimas frakcija sēdi.

Vaicāts, kā vērtē "KPV LV" deputāšu izplatīto paziņojumu, Kariņš atbildēja: "Mēs strādājam ar "KPV LV" kā ar līdzvērtīgu kolēģi un potenciālo sadarbības partneri. Es nespēju atbildēt par visu partijas ["KPV LV"] biedru izteikumiem."

"Jebkurā gadījumā sadarbība notiek ļoti koleģiāli un arī ļoti produktīvi ejam uz priekšu," skaidroja premjera amata kandidāts.

Savukārt partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce pauda: "Es saprotu, ka atsevišķi kolēģi no "KPV LV" frakcijas uzskata, ka efektīvāks ceļš ir komunikācija caur "Facebook". 21. gadsimtā cilvēki var izvēlēties dažādus ceļus un veidus. Vai tas būs efektīvākais? Redzēsim."

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) valdes priekšsēdētājs Raivis Dzintars atzina, "ka nav noslēpums, ka daļa "KPV LV" deputātu varētu neatbalstīt šo valdību".

"Tā ir problēma, ar kuru mums ir jārēķinās," norādīja Dzintars.

Tikmēr "KPV LV" virzītā labklājības ministra amata kandidāte Ramona Petraviča pēc sanāksmes pauda, ka sarunas bijušas produktīvas. Viņa nevarēja komentēt savu partijas biedru izteikumus, taču apliecināja, ka šodienas tikšanās ir ļāvusi spert nozīmīgu soli tuvāk valdības apstiprināšanai.

Jau ziņots, ka "KPV LV" deputātes Linda Liepiņa un Karina Sprūde lēmušas neatbalstīt Kariņa veidoto valdību.

Sprūde un Liepiņa savos "Facebook" kontos publicējušas identisku paziņojumu. Savu nostāju politiķes pamato, rakstot, ka "Kariņa kungs pat nav pacenties nevienā no "savas valdības" prioritātēm minēt OIK likvidēšanu".

"KPV LV" līderis Aldis Gobzems jau iepriekš paziņoja par savu lēmumu neatbalstīt Kariņa valdību.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!