Foto: stock.xchng

Par spīti izskanējušajām ziņām, ka kiberuzbrukums portālam "tiesas.lv" saistīts ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT) norāda, ka pagaidām prezidentūras norise kibertelpu neietekmē.

Šobrīd CERT strādā pie portāla "tiesas.lv" incidenta izmeklēšanas, taču institūcija uzsver, ka DDoS uzbrukumi dažādām lapām notiek regulāri un ir grūti spriest, vai tas bijis saistīts ar Latvijas prezidentūru ES Padomē.

CERT pārstāve Svetlana Amberga skaidro, ka pagaidām prezidentūras norise kibertalpu neietekmē un institūcija nav novērojusi lielus IT drošības incidentus, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru.

Dažādi drošības incidenti – pikšķerēšana, mēstules un tamlīdzīgi – notiek katru dienu, radot apdraudējumu gan publiskajam, gan privātajam sektoram, uzsver Amberga, taču būtisks ikdienas drošības incidentu pieaugums valsts un pašvaldību iestāžu tīklos nav novērots.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien, 26.janvārī, tika novēroti traucējumi tiesu portāla "tiesas.lv" darbībā, ko radīja hakeru uzbrukums. Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics skaidroja, ka viena no versijām, kāpēc portālam "tiesas.lv" uzbrukts, ir saistīta ar Latvijas prezidentūru ES Padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!