Saeimas Juridiskā komisija sagatavojusi grozījumus ceļu satiksmes likumā, kas noteic veidu, kā bez autovadītāja klātbūtnes piedzenams sods par stāvēšanas un apstāšanās aizliegumu pārkāpšanu.
Par to žurnālistus informēja komisijas priekšsēdētājs Linards Muciņš.

Likumprojekts noteic, ka pašvaldību amatpersonas sastāda protokolu par stāvēšanas un apstāšanās aizliegumu pārkāpumu un vainīgajam sods jāsamaksā desmit dienu laikā. Ja tas netiek izdarīts noteiktajā termiņā, tad pienākums samaksāt sodu pāriet uz automašīnas īpašnieku. Kamēr šis sods nebūs samaksāts, ar attiecīgo automašīnu nevarēs izbraukt uz ārzemēm, tai nevarēs veikt tehnisko apskati un automobili nevarēs arī pārdot.

Saeima jau veikusi grozījumus administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas pašvaldībās paredz ieviest speciāli pilnvarotas amatpersonas, kuras šos sodus var noteikt bez autovadītāju klātbūtnes. Sods par stāvēšanas un apstāšanās aizliegumu pārkāpšanu paredzēts līdz desmit latiem, un iekasētā naudas summa tiks ieskaitīta pašvaldības budžetā.

Muciņš arī aicināja pašvaldības sakārtot ceļazīmes, kas ierobežo apstāšanos un stāvēšanu. Deputāts norādīja, ka daudzviet ir noteikts aizliegums apstāties tādās vietās, kur reāli vajadzētu būt stāvēšanas aizliegumam, kā arī bieži vien mašīnām aizliedz stāvēt ielās, kur tās nemaz netraucē, skaidroja Muciņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!