Rīgas pašvaldības policijas ceļu policijas nodaļa kopš 20.septembra soda naudās par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem iekasējusi vairāk nekā 39 tūkstošus latu.
No 20.septembra līdz 1.novembrim nodaļa sodījusi 9282 autovadītājus (vidēji 232 dienā). 3959 jeb 43% autovadītāju jau samaksājuši soda naudu, kopumā domes budžetā ieskaitīti 39 590 latu.

Pašvaldības policija saņēmusi 155 iesniegumus ar lūgumiem pārskatīt ceļu policijas nodaļas pieņemtos lēmumus par naudas soda piemērošanu. Pašlaik izskatīti 100 iesniegumi un atcelti 46 lēmumi par naudas soda piemērošanu, bet 54 gadījumos atzīts, ka autovadītāji sodīti pamatoti. Lielāko daļu - aptuveni 60% - sūdzību par policijas lēmumiem iesnieguši vīrieši, bet 34% sūdzību iesniegušas sievietes, 6% iesniegumu saņemti no juridiskām personām.

Ceļu policisti uzsver, ka autovadītāji vāji zina ceļu satiksmes noteikumus, informē domes sabiedrisko attiecību nodaļa. Vienlaikus viņi atzīst, ka pieredzes trūkuma dēļ arī paši ir pieļāvuši kļūdas, taču kopumā esot pierādījies, ka autovadītāju sodīšanas sistēma bez viņu klātbūtnes par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem ir veiksmīga, darboties spējīga un efektīva.

Jāatgādina, ka jaunā autovadītāju sodīšanas sistēma ļauj policistiem nepareizi apstājušos un stāvošu auto īpašniekus sodīt neklātienē, pielīmējot kvīti ar informāciju par piemēroto sodu pie auto priekšējā stikla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!