Valdība pirmdien Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektora amatā apstiprināja Jāni Vētru, pastāstīja valdības Komunikācijas departamentā. Par Latvijas Medicīnas akadēmijas (AML), tagadējās Rīgas Stradiņa universitātes, rektoru augstskolas Satversmē Vētra apstiprināts 1998.gadā.
Tā kā RSU ir AML saistību un tiesību pārņēmēja un šī pēctecība attiecas arī uz rektora amatu, tad RSU bija jāvirza Jāņa Vētras kandidatūra apstiprināšanai Ministru kabinetā. Labklājības ministrija vasarā nolēma gaidīt, kad RSU Satversmes sapulce apstiprinās Vētru rektora amatā, un tikai tad virzīja šo jautājumu izskatīšanai valdībā.

Vētra dzimis 1959.gadā Viesītē un 1977.gadā beidzis L.Paegles Rīgas 1.vidusskolu. Viņš beidzis Rīgas Medicīnas institūta Ārstniecības fakultāti un 1991.gadā izgājis pēcdiploma apmācības kursu ortopēdiskajā ķirurģijā Jēlas universitātē ASV.

1993.gadā Vētra ieguvis medicīnas doktora grādu. Latvijas Medicīnas akadēmijā, tagadējā Rīgas Stradiņa universitātē, rektora amatu ieņēmis jau kopš 1992.gada, savukārt no 1992.gada septembra līdz pat 1998.gada decembrim darbojās 7.Saeimā.

Par Latvijas Medicīnas akadēmijas, tagadējās Rīgas Stradiņa universitātes, rektoru augstskolas Satversmē Vētra apstiprināts 1998.gadā.

Vētru LMA rektora amatā Ministru kabinets apstiprināja 1993.gadā, bet pēc likumā paredzētā laika - pieciem gadiem - 1998.gadā valdība jautājumu par viņa atkārtotu ievēlēšanu nav skatījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!