Foto: LETA

No 15. septembra par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ārštata padomnieku ekonomikas jautājumos kļuvis Gatis Eglītis, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Sabīne Spurķe.

Līdz šim Eglītis strādāja par Latvijas ekonomikas un finanšu uzraudzības administratoru Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorātā.

Pieredzi viņš uzkrājis, strādājot arī Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā, Ārējo sakaru nodaļā starptautiskās tirdzniecības administratora amatā.

Eglītis bijis Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta Eiropas drošības un aizsardzības politikas otrais sekretārs, Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas departamenta atašejs Pasaules tirdzniecības organizācijā, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) u.c. Viņš arī darbojies Dānijas Asins donoru organizācijā kā projekta vadītājs brīvprātīgo asins donoru organizācijas izveidē Latvijā.

Eglītis ieguvis maģistra grādu Vīnes Diplomātiskajā akadēmijā Austrijā, bakalaura grādu - Rīgas Ekonomikas augstskolā, papildinājis zināšanas Dž.Hopkinsa universitātē Boloņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!