Foto: Reuters/Scanpix

Par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ( V) fotogrāfiju ar autogrāfu vislielākā interese bijusi pasaules politiķu un viņu autogrāfu kolekcionāriem no Krievijas un Slovākijas.

Kopumā kolekcionāriem nosūtītas 269 Straujumas bildes ar autogrāfu. Bez Krievijas kolekcionāriem lielu interesi izrādījuši arī Polijas un Vācijas kolekcionāri, portāls „Delfi" uzzināja Valsts kancelejas komunikācijas departamentā.

Savukārt iedzīvotāji no valdības un premjera, kā arī vietnē www.mazinamslogu.gov.lv un zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80000120 visbiežāk vēlējušies uzzināt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar Elektroniskās deklarēšanās sistēmu (EDS), publiskajiem iepirkumiem, savstarpējo iestāžu nesadarbošanos - sliktu futbolu, pieprasot dažāda veida izziņas, neskaidrībām par ES līdzfinansētajiem projektiem un liekajām formalitātēm, kā arī neskaidro un nesaprotamo ES struktūrfondu informāciju.

Telefoniski visbiežāk tika pārrunātas tēmas par namu apsaimniekošanu, sociālo palīdzību, daudzdzīvokļu māju pakalpojumu norēķiniem un valdības darbu kopumā.

Šogad papīra un elektroniskā formā no fiziskām personām tikuši saņemti 950 iesniegumi, bet no juridiskajām personām - 710, kā arī reģistrēti vairāk nekā 1030 iedzīvotāju zvani. 

Vēstulēs iedzīvotāji izteikuši viedokli par pabalstu, pensiju, daudzdzīvokļu nama apsaimniekošanas, nekustamā īpašuma nodokļa, uzturēšanās atļaujas saņemšanas un dubultpilsonības iegūšanas jautājumiem. Interese bijusi arī par veselības un zemes reformām un aktuālajiem izglītības jautājumiem. Iedzīvotāji arī izteikuši vērtējumu par Zolitūdes traģēdiju un priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām būvniecības regulējumā.

Pirmajā pusgadā Ministru prezidents, Ministru kabinets un Valsts kanceleja saņēmusi 1660 iesniegumus, tostarp 812 elektroniski. Tāpat vietnē www.mazinamslogu.gov.lv saņemti vairāk nekā 160 vērtīgi iedzīvotāju priekšlikumi administratīvā sloga mazināšanai.

Valsts kancelejas iniciatīvas "Mazinām slogu kopā!" ietvaros aptuveni pusgada laikā vien jaunizveidotā mājaslapa www.mazinamslogu.gov.lv ir skatīta 35 308 reizes, un kopumā to apmeklējuši 9173 unikālie lietotāji. Savukārt mobilā aplikācija "Futbols valsts pārvaldē" lejuplādēta vairāk nekā 500 reizes. Ar tās palīdzību iedzīvotāji izteikuši 520 vērtējumus par valsts iestāžu darbu.

Katrs vietnē www.mazinamslogu.gov.lv iesniegtais priekšlikums vai ar mobilo aplikāciju "Futbols valsts pārvaldē" veiktais novērtējums par valsts iestāžu darbu tiek izskatīts un izvērtēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!