Austrumvidzemes pašvaldību vadītāji par svarīgāko uzskata hokeju, nevis jauno valdību, BNS noskaidroja aptaujā. "Abi notikumi valdības veidošana un Latvijas hokeja mačs pret Krievijas izlasi bija vienā dienā. Jādomā, ka tā ir laba zīme, deva stimulu.
Ies uz priekšu!" optimismu pauda Gulbenes rajona padomes un Jaungulbenes pagasta padomes priekšsēdētāja Saulcerīte Indričeva.

Valdībai viņa novēlēja - "lai tikai turas".

"Man bija vienalga, kas to valdību sastāda. Jo mūsu pašu vēlētā Saeima to apstiprināja. Jāvēl, lai jaunā valdība līdz nākamās Saeimas vēlēšanām noturētos," teica Indričeva. Viņa piebilda, ka pirmajā vietā valdības veidošanas dienā piektdien viņai tomēr bijis hokejs.

Arī Alūksnes rajona Apes pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Kaktiņš ļoti atzinīgi izteicās par Latvijas hokejistu uzvaru pār Krievijas komandu. Taču par jauno valdību viņš nebija tik optimistiski noskaņots.

"Cilvēki tie paši, tikai amati samainīti. Man ne sevišķi patīk, ka ik pēc pāris mēnešiem maina ministrus. Neliekas loģiski, ka vairāk nekā puse ministru samainīti vietām. Tie, kuri palikuši savās vietās - tā arī vajag. Lai turpina!" viņš sacīja.

"Skatījos hokeju. Nebija piemirsies arī, ka valdība tiek apstiprināta. Tomēr hokejs ņēma virsroku. Par sportistu panākumiem ļoti esmu apmierināts, bet par ministru portfeļu sadalījumu īsti nevaru pateikt. Pārāk bieži valdība mainās," BNS teica Gulbenes rajona Beļavas pagasta padomes priekšsēdētājs Kārlis Liše.

Arī Gulbenes rajona Galgauskas pagasta padomes priekšsēdētāja Irēna Biezā norādīja, ka par valdības apstiprināšanu nemaz nebija jāuztraucas.

"Bija zināms, ka apstiprinās. Simtprocentīgi. Jaunā valdība ir diezgan mierīga, kura aplam uz ecēšām nelēks. Kā viņiem veiksies, lai Dievs stāv klātu," pauda Biezā.

Viņa norādīja, ka par hokeju arī "mēs laukos visi fanojam".

"Kā skatāmies televizoru, tā lauku darbi stāv maliņā. Arī svētdien strādājām laukos tā, lai hokeja spēli noskatītos," viņa sacīja.

Taču Alūksnes rajona Veclaicenes pagasta padomes priekšsēdētāja Silvija Rēdele informēja, ka par valdības apstiprināšanu tomēr pārdzīvojusi tikpat daudz kā par Latvijas hokejistiem.

"No jaunās valdības gaidām, lai tā saprastu lauku cilvēku dzīvi, pagastus. Lai likumdošanu veidotu tā, lai cerīgāka būtu nākotne mazajiem pagastiem, mazajām skolām. Daudzreiz liekas, ka nezina vai nesaprot, kā ir uz vietas. Esam tālu no centra," klāstīja Rēdele.

Savukārt Madonas rajona Aronas pagasta padomes priekšsēdētājs Uldis Lielvalodis teica, ka viņa interese par valdības apstiprināšanu tomēr bijusi lielāka nekā par hokeja maču.

"Izbrīnu rada tas, ka drusku savādāks varēja būt tas ministru izvietojums. Kaut vai Vladimirs Makarovs. Uzskatu, ka viņš no pašvaldību viedokļa sevi neparādīja ekonomikas ministra krēslā. Tāds tik liels speciālists, ka viņu atkal tagad ieliek citā krēslā. Jau trijos ir sēdējis! Ventu Balodi bez jelkādas motivācijas noņēma nost. Aigars Kalvītis labi iesāka kā zemkopības ministrs, iemantojis zemnieku autoritāti. Par Andri Bērziņu domāju, ka viņš labi saprot pašvaldību problēmas," sacīja Lielvalodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!