Foto: LETA

Pirmdien Talsu novada dome ārkārtas sēdē ar 11 balsīm par izpilddirektori apstiprināja esošo izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ievu Krēķi.

Balsojumā nepiedalījās trīs partijas "Mēs - Talsiem un novadam" deputāti, savukārt deputāte Inga Gluzda (ievēlēta no JKP, bet to vairs nepārstāv) balsoja "pret".

Krēķe pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatā sāka strādāt pirms nepilna gada, atnākot no darba banku sektorā.

Krēķe pauda apņēmību strādāt vismaz gadu, lai sakārtotu pašvaldības darbu. Viņa par pašvaldības galveno mērķi uzskata Talsu novada attīstību, lai veicinātu novada iedzīvotāju labklājību.

Jaunā izpilddirektore uzskata, ka ir svarīgi izveidot profesionālu speciālistu komandu, kura būtu gatava mācīties un pārņemt labāko pieredzi. Viņa uzskata, ka neatliekams darbs ir pašvaldības darba digitalizācija.

Par izpilddirektores vietnieku ar 11 balsīm tika apstiprināts Arvis Lagzdiņš, kurš līdz šim pašvaldībā pildīja Komunālās nodaļas vadītāja pienākumus. Viņš iepriekš kandidēja arī uz izpilddirektora amatu, bet tolaik deputātu atbalstu neguva.

Jau ziņots, ka Krēķe bija pieteikusies izpilddirektora amata konkursam, taču apstiprināšanai amatā netika virzīta.

Kā vēstīts, Talsu novada izpilddirektora amats ir vakants kopš pagājušā gada jūlija, kad pirmo reizi tika lemts par neuzticības izteikšanu bijušajam domes priekšsēdētājam Dainim Karolam (LZS). Tolaik amatu pameta iepriekšējais Talsu novada izpilddirektors Modris Jaunvalks, pamatojot to ar ilgstošām nesaskaņām pašvaldības lēmējvarā, kas traucē pilnvērtīgam darbam.

Pērn oktobrī deputāti noraidīja arī Edgara Abrama kandidatūra šim amatam.

Savukārt jūnija sākumā pašvaldības izpilddirektora amatā neapstiprināja bijušo Tukuma novada domes priekšsēdētāju Ēriku Lukmanu, kuru personāla atlases kompānija SIA "Aveluk grupa" no 11 pretendentiem bija atzinusi par piemērotāko pretendentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!