Foto: DELFI
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīca (RAKUS) sākusi infekciju slimību un plaušu veselības korpusa būvniecību, kas paredz slimnīcas infrastruktūras izbūvi un attīstību gandrīz 100 miljonu eiro apmērā, "Delfi" informēja slimnīcā.

Slimnīcai tiks būvēts jauns ārstniecības korpuss infekciju slimību un plaušu veselības centra izveidošanai un darbības nodrošināšanai, kā arī attīstīti dienas stacionāra pakalpojumi, kas ļaus tos koncentrēt Hipokrāta ielas kompleksā, veidojot Infekciju slimību un plaušu veselības pakalpojumu centru.

Jaunajā ārstniecības korpusā paredzēts izvietot dažādu profilu ambulatori sniedzamos pakalpojumus, kas veidos daļu no vienotā Ambulatoro pakalpojumu centra, kas tiks attīstīts, izmantojot arī stacionāra "Gaiļezers" esošo infrastruktūru, nodrošinot pēctecīgu pakalpojumu pieejamību, pauž slimnīcā.

RAKUS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Višņakovs norāda, ka jaunajā kompleksā tiks izvietotas šobrīd ģeogrāfiski dažādās adresēs esošo stacionāru "Latvijas Infektoloģijas centrs" un "Tuberkulozes un plaušu slimību cents" nodaļas, kuras modernizējot, būtu nepieciešami daudz lielāki līdzekļi un investīcijas.

Tāpat slimnīca uzsākusi darbu, lai jaunajam centram piesaistītu jaunos ārstus, māsas un laboratorijas speciālistus, cieši sadarbojoties ar RSU un LU rezidentūrām un medicīnas koledžām.

Projektu plānots realizēt līdz 2026. gada jūnijam. Tā kopējās izmaksas ir 99 972 040 eiro, no kuriem Eiropas Atveseļošanas fonda finansējums 82 621 521 eiro, bet valsts budžeta līdzfinansējums – 14 851 218 eiro.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības plāna ietvaros veselības aprūpes sektoram kopumā ir piešķirti 181 500 000 eiro, lai attīstītu uz pacientu centrētu integrētu un visaptverošu veselības aprūpi, paaugstinātu pakalpojumu efektivitāti un stiprinātu ambulatoro pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!