Foto: LETA

Par laikraksta "Telegraf" un portāla "telegraf.lv" izdevēja "Telegraf" vienīgo kapitāldaļu īpašnieku kļuvis Uzbekistānas pilsonis Jašars Kasumovs (Yashar Kasumov), liecina datubāzē "Lursoft" publicētā informācija.

Līdz ar īpašnieka maiņu veiktas izmaiņas arī "Telegraf" valdes sastāvā. Patlaban "Telegraf" vienīgais valdes loceklis ir Kasumovs.

Laikraksta "Telegraf" galvenais redaktors Andrejs Švedovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagaidām jaunais īpašnieks nav ticies ar avīzes veidotājiem. "Domāju, ka februāra laikā noskaidrosies visa informācija un mēs tiksimies ar jauno īpašnieku," viņš sacīja un atzina, ka plašākas informācijas par notikušo īpašnieku maiņu viņa rīcībā nav.

Iepriekš uzņēmums piederēja "News Media Group", un "Telegraf" valdē darbojās Antons Fiļimonovs, Oļegs Rižakovs un Anastasija Petere.

Laikrakstu izdevējs "Telegraf" ir dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 685 tūkstoši latu. Uzņēmums 2010.gadā strādāja ar 442,2 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 39,5% vairāk nekā 2009.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās 2,7 reizes un bija 132,3 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!