Tautas partijas (TP) deputāte Aija Barča balsojumā par TP aiziešanu no valdības nepiedalījās, jo viņa ir Liepājas partijas biedre un ar šo partiju TP ir noslēgts sadarbības līgums.

Barča sacīja, ka bez saskaņojuma ar partijas vadītāju Uldi Sesku viņa nav varējusi balsot un tādēļ balsojumā nav piedalījusies.

Barča solīja jau tuvākajā laikā tikties ar savas partijas vadību.

Barča pagaidām nekomentēja, vai varētu atstāt TP Saeimas frakciju. Saeimas kuluāros jau izskanējušas runas, ka viņa varētu pievienoties partijai "Sabiedrība citai politikai".

Deputāts Jānis Eglītis, kurš balsojumā par TP aiziešanu no valdības atturējās, skaidroja, ka atturējies, jo vienmēr esot uzskatījis, ka jāmeklē kompromisi. Eglītis arī uzsvēra, ka viņš neplāno pamest TP.

TP trešdien Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē nolēma pamest Dombrovska vadīto valdību. Līdz ar to darbu valdībā pārtrauks ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš, veselības ministre Baiba Rozentāle un kultūras ministrs Ints Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!