Foto: Publicitātes foto
Jūrmalas pilsētas dome apstiprinājusi pašvaldībai piederošās privatizējamās SIA "Jūrmalas namsaimnieks" 100% kapitāla daļu izsoles rezultātus, nosakot Lietuvā reģistrēto UAB "Būsto valda" par vienīgo izsoles uzvarētāju un pircēju.

Kā informē pašvaldība, kopējā darījuma summa ir 2 959 461 eiro. Jaunajam īpašniekam 60 dienu laikā jāveic atlikušais maksājums 2 659 461 eiro apmērā.

"Jūrmalas namsaimnieka" privatizācijas process uzsākts pēc Administratīvās rajona tiesas 2008.gada 17.marta sprieduma, pārsūdzot 2006.gadā domes atteikumu nodot "Jūrmalas namsaimnieks" privatizācijai.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektors Artūrs Grants uzsver, ka arī pēc pašvaldībai piederošās privatizējamās SIA "Jūrmalas namsaimnieks" kapitālu daļu pārdošanas, dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas darbi jaunajam īpašniekam būs jāturpina veikt atbilstoši likumam un Ministru kabineta izdotajiem noteikumiem.

Šāds noteikums iekļauts arī pirkuma līgumā. Šis uzņēmums pārvalda un apsaimnieko Jūrmalas pilsētas pašvaldības valdījumā esošās dzīvojamās mājas – kopumā 382.

Uzņēmuma kapitāla dālu nosacītā cena tika noteikta saskaņā ar auditorfirmas "Inspekcija AMJ" kapitāla daļu novērtējumu.

"Jūrmalas namsaimnieka" privatizācijas projekts un tam pievienotie dokumenti tika iesniegti arī privatizāciju pārraugošajai institūcijai – Ekonomikas ministrijai, un iebildumi par privatizācijas projektu netika saņemti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!