Biznesa augstskolas “Turība” 22.septembrī notikušajā satversmes sapulcē par augstskolas jauno rektoru ir ievēlēts Jānis Āboltiņš, portālam “Delfi” pastāstīja augstskolā.
Āboltiņš ir ekonomikas zinātņu doktors, Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras prezidents un Uzņēmumu vadības institūta direktors.

Pirms ievēlēšanas Āboltiņš sapulces dalībniekus iepazīstināja ar savu skatījumu par augstskolas attīstības pamatvirzieniem nākotnē. Āboltiņš uzsvēra, ka “Turībai” jāatbalsta profesionālismu un vienotas komandas sadarbības principu:

Āboltiņš ir dzimis 1943.gadā, ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu, absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju. Kopš 2003.gada Āboltiņš ir Uzņēmumu vadības institūta direktors, savukārt 2004.gadā ievēlēts par Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras prezidentu.

No 1990.gada līdz 1991.gadam Āboltiņš bija pirmais atjaunotās Latvijas Republikas ekonomikas ministrs, kā arī bijis auditoru kompānijas “Deloitte&Touche” valdes priekšsēdētājs.

Savu darbību rektora amatā Āboltiņš uzsāks 15.oktobrī. Saskaņā ar likumdošanu jaunievēlētais rektors jāapstiprina arī LR Ministru Kabinetam. Līdz 15.oktobrim rektora amata pienākumus veiks līdzšinējais rektors Aldis Baumanis.

Biznesa augstskola “Turība” dibināta 1993.gadā, un ir pirmā no Latvijas privātajām augstskolām, kurai piešķirta beztermiņa akreditācija. 2004./2005. studiju gadā Rīgā un augstskolas reģionālajās filiālēs Cēsīs, Liepājā, Talsos, Bauskā un Jēkabpilī kopējais studējošo skaits sasniedzis jau piecus tūkstošus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!