Valsts psihiatrijas centra eksperti par smagu miesas bojājumu nodarīšanu dzejniekam Jānim Baltvilkam apsūdzēto literātu Ilmāru Tīrmani atzinuši par nepieskaitāmu, līdz ar to viņam uzrādītā apsūdzība tiek atcelta.
Kuldīgas rajona prokuratūras prokurors Kārlis Mūrnieks informēja, ka eksperti savā atzinumā iesaka Tīrmani atzīt par nepieskaitāmu attiecībā pret viņam inkriminētajām darbībām.

Eksperti iesaka Tīrmanim piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus, nosūtot viņu ārstēšanai speciālā psihiatrijas nodaļā ar apsardzi.

Mūrnieks paskaidroja, ka līdz ar šī atzinuma saņemšanu viņš jau šodien Tīrmanim uzrādīto apsūdzību atcels. Plānots, ka šīs nedēļas nogalē ar lietas materiāliem varētu tikt iepazīstināts Tīrmaņa likumīgais pārstāvis un advokāts, bet nākamajā nedēļā lietu nodos tiesai.

Tiesai būs jālemj par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu.

Tā kā eksperti ir atzinuši, ka Tīrmanis nozieguma izdarīšanas laikā nav apzinājies savas darbības, likumdošana paredz, ka pēc izārstēšanās viņam nevar vēlreiz celt apsūdzību par šo noziegumu.

Kā ziņots, marta vidū Tīrmanim tika nozīmēta stacionārā psihiatriskā ekspertīze, jo iepriekš nozīmētā ambulatorā ekspertīze atbildes uz uzdotajiem jautājumiem nav devusi, norādot uz nepieciešamību veikt stacionāru ekspertīzi.

Tīrmanis tika pārvests uz Valsts psihiatrijas centru Tvaika ielā 2, Rīgā, kur viņš atrodas arī patlaban.

Prokuratūra Tīrmanim 21.februārī uzrādīja apsūdzību par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Apsūdzētais gan notikušo neatceras, bet piekrīt tam, ko ir teicis cietušais.

Jau ziņots, ka janvāra vidū Kuldīgas rajona Centrālajā slimnīcā ar cirstām brūcēm tika ievietots dzejnieks Baltvilks. Mediķi viņam konstatēja cirstas brūces galvā, mugurā, abos apakšstilbos un kreisajā apakšdelmā.

Baltvilks traumas guva kādās mājās Kuldīgas rajona Ēdoles pagastā, kur viņam ar cirvi uzbruka 1961.gadā dzimušais Tīrmanis. Pēc notikušā Tīrmanis tika ievietots Liepājas Psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!