Šā gada septiņos mēnešos Valsts robežsardzes imigrācijas struktūrvienību amatpersonas valsts iekšienē ir aizturējušas 502 ārzemniekus, kuri pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Latvijā, no tiem 137 ārzemnieki strādāja bez darbam nepieciešamajām atļaujām.

Aizturēti arī 966 Latvijas iedzīvotāji par dzīvošanu bez pases vai deklarētas dzīvesvietas, informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

Šā gada septiņos mēnešos Valsts robežsardzes amatpersonas uz Latvijas valsts robežas veikušas robežpārbaudes 2 661 601 personai un 867 563 automašīnām.

Minētajā laika posmā Latvijas-Lietuvas un Latvijas-Igaunijas pierobežā imigrācijas kontrole izlases kārtībā tika veikta 3% no robežu šķērsojošām personām un pārbaudīti 2,7% no valstī iebraucošā autotransporta. Kopumā Latvijas-Lietuvas un Latvijas-Igaunijas pierobežā imigrācijas kontrole veikta 249 516 personām un pārbaudītas 91 606 automašīnas.

Savukārt valsts iekšienē šā gada septiņos mēnešos Valsts robežsardzes imigrācijas struktūrvienību amatpersonas veikušas pārbaudes 2839 uzņēmumiem, komersantiem un tūristu mītnēm, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn analogā laika periodā. Imigrācijas kontrole valsts iekšienē veikta 109 216 personām, kas ir astoņas reizes vairāk nekā 2007.gada attiecīgajā laika periodā.

Kopā šā gada septiņos mēnešos uz valsts robežas un pierobežā aizturētas 4455 personas, no tām par vīzu režīma pārkāpumiem - 1281 ārzemnieks. Salīdzinot ar 2007.gada attiecīgo laika periodu, uz valsts robežas un pierobežā aizturēto personu skaits nav mainījies, savukārt valsts iekšienē aizturēto personu skaits ir dubultojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!