Topošās koalīcijas partneri pieļauj iespēju, ka jaunās valdības sastāvu apstiprināšanai Saeimā varētu iesniegt ceturtdien.
Latvijas Pirmās partijas (LPP) pārstāvis Ainārs Šlesers un partijas "Jaunais laiks" valdes loceklis Grigorijs Krupņikovs žurnālistiem apliecināja, ka ceturtdien apstiprināšanai Saeimā grasās iesniegt jaunās valdības sastāvu.

Šlesers pauda pārliecību, ka līdz tam LPP būs izvirzījusi kandidātus diviem ministru posteņiem - ekonomikas ministram, īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās -, kā arī ministru prezidenta biedra amata kandidātu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Augusts Brigmanis apliecināja, ka arī ZZS līdz ceturtdienai izvirzīs kandidātus labklājības ministra amatam.

Partijas "Jaunais laiks" līderis Einars Repše, kuram Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzticēs veidot jauno valdību, prezidentes izvēli sveica ar partijas saukli "Gods kalpot Latvijai!".

Repše žurnālistiem uzsvēra, ka nevēlas ieslīgt garos komentāros, pirms pašreizējā valdība nav paziņojusi par pilnvaru nolikšanu un pirms prezidente oficiāli nav nosaukusi viņu par jaunās valdības veidotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!