Foto: Štefan Štefančík / cc

Reālajā dzīvē ķermeņa valoda ir saziņas veids bez vārdu izmantošanas. Taču mūsdienās, kad mīlas piedzīvojumi notiek internetā, šī taktika ir modernizēta un zināma ar apzīmējumu "digitālā ķermeņa valoda". Emocijzīmes, interpunkcija, ziņojuma garums un atbildes reakcijas ātrums – tam visam ir nozīme mīlestības meklējumos.

Digitālā ķermeņa valoda ir ziņu apmaiņa teksta formātā, kas pauž tādu pašu neverbālo zemtekstu kā ķermeņa valoda. Šeit nozīmīgas ir emocijzīmes, interpunkcija, ziņojuma garums un atbildes reakcijas ātrums. Kā norāda pētījums, kas februārī veikts iepazīšanās platformā "Hinge", 77 procenti šīs vietnes lietotāju apstiprina – digitālā ķermeņa valoda ļoti labi atklāj otras personas interesi un nodomus.

Aptaujā piedalījās vairāk nekā 15 tūkstoši Z paaudzes lietotāju, un 69 procenti no viņiem apstiprina, ka pat paļaujas uz šo jauno izteiksmes veidu, lai pieņemtu lēmumu vai doties uz romantisko tikšanos. Iepazīšanās vietnes konsultants, ģimenes terapeits Moe Arī Brauns apstiprina, ka ņemot vērā tehnoloģiju klātbūtni, tam nevajadzētu būt pārsteigumam. Izdevumā "Time" viņš komentē: "Z paaudze ir digitālā paaudze. Viņi ir piedzimuši ar tehnoloģijām, un pasauli bez tām nepazīst. Un šī pieredze viņiem ļauj lieliski interpretēt un lasīt digitālo ķermeņa valodu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!