Foto: PantherMedia/Scanpix
Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) vadītāja atlasē pieņemts lēmums uz konkursa otro kārtu izvirzīt piecus no sešiem pretendentiem, kuri bija pieteikušies konkursā, portāls "Delfi' uzzināja Valsts kancelejā.

Konkursa otrajai kārtai izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz desmit jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, kā arī pārmaiņu vadīšanu un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu. Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlētais atbilstošākais amata pretendents tiks iecelts amatā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada labklājības ministre Ramona Petraviča, tās sastāvā ir: Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs un Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Elīna Celmiņa. Tāpat pretendentu vērtēšanā kā neatkarīgs novērotājs piesaistīts nodibinājuma "Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons"" valdes loceklis Ivars Balodis.

Līdz šā gada rudens sākumam šo komisiju vadīja Juris Gaiķis, kurš tika izraudzīts Konkurences padomes priekšsēdētāja amatam.

No pretendentiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, augstākā izglītība sociālajās vai tiesību zinātnēs, komerczinībās vai vadības zinībās, vēlams maģistra grāds. Tāpat no kandidātiem tiek prasīta ne mazāk kā trīs gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā ar vismaz desmit padotajiem darbiniekiem, kā arī zināšanas un izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbību, administratīvā procesa, budžeta plānošanas un informācijas drošības jautājumiem.

Pretendentiem ir vēlamas zināšanas par politikas plānošanas dokumentiem un normatīvajiem aktiem invaliditātes politikas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!