Foto: Labklājības ministrija

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) par Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) vadītāju apstiprinājusi Dainu Grabi, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Grabe šajā amatā pārcelta no LM Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktora vietnieces vietas. Jaunos darba pienākumus Grabe sāks pildīt, sākot ar 1. jūniju, un viņas pilnvaras būs spēkā piecus gadus.

"Pildot Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas departamenta direktora vietnieces amatu, Daina Grabe ir pierādījusi sevi kā kompetentu un atbildīgu darbinieku. Viņa pārzina ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām principus, invaliditātes novērtēšanas problēmas un aspektus un ar to saistītos sociālā atbalsta jautājumus Latvijā," ar Zariņa starpniecību pauda Petraviča.

Gan ministre, gan Grabe ir vienisprātis, ka VDEĀVK turpmākie izaicinājumi un prioritātes ir uz klientu vajadzībām orientētu pakalpojumu sniegšana un to pilnveidošana, iestādes darbības un invaliditātes ekspertīzes procesu efektivitātes nodrošināšana, kam jānotiek saskaņā ar invaliditātes noteikšanas sistēmas pilnveidošanas procesiem, lai Latvija virzītos prom no medicīniskās pieejas invaliditātes noteikšanā, tā vietā arvien lielāku uzsvaru liekot uz personas funkcionēšanas spēju novērtēšanu.

Grabe Latvijas Medicīnas akadēmijā ir ieguvusi bakalaura grādu veselības aprūpē un profesionālo fizioterapeita grādu. Viņas pašreizējie amata pienākumi ir tieši saistīti ar invaliditātes politikas un invaliditātes novērtēšanas jautājumiem.LM viņa strādājusi gandrīz piecus gadus, savukārt pirms tam desmit gadus – Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, Veselības aprūpes un rehabilitācijas nodaļā un Pensiju metodiskās vadības daļā.

Jaunā iestādes vadītāja vēlas, lai VDEĀVK ir mūsdienīga un progresīva valsts iestāde, kura ir vērsta uz komunikāciju ar klientiem, sadarbību ar dažādiem partneriem, iestādes darbības pilnveidošanu un kurā strādā profesionāli, atbildīgi un uz sadarbību vērsti darbinieki.

Foto: Labklājības ministrija
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!