"Tas vēl nav zināms," uz jautājumu, vai koalīcijai nebūs viena kandidāta Valsts prezidenta amatam, ceturtdien raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņš arī prognozēja, ka līdztekus Uldim Pīlēnam un Egilam Levitam varētu parādīties vēl citi pretendenti uz šo augsto amatu: "Manas prognozes, ka parādīsies vēl kandidāti. Kuri un cik, to redzēsim," viņš teica.

Kariņš sacīja, ka viņam bijis pārsteigums, ka dienā, kad par atbalstu Uldim Pīlēnam publiski paziņojuši "Apvienotā saraksta" (AS) deputāti, tad šis jautājums koalīcijas sapulcē nav ticis apspriests.  "Savdabīgais ir, ka partneri nevis gribēja informēt otrus divus partnerus, ka viņi tā rīkosies un dzirdēt to atsauksmes, bet šodien notiek tāda bezkonsultāciju fāze." 

Jaunnedēļ koalīcijā tikšot runāts par prezidenta izvēles procesu, un pirmais jautājums Kariņam būšot, vai koalīcija piekrīt, ka koalīcija meklētu vienu kandidātu, vai tāds mērķis un uzstādījums nebūtu. Tā Kariņam esot jauna pieredze – "tā nerunāšana un nekonsultēšanās koalīcijas iekšienē".

Vaicāts, vai neizslēdz, ka "Jaunā Vienotība" (JV) varētu virzīt savu kandidātu, Kariņš atbildēja: "Neko šobrīd nevar izslēgt. Dzīvi deputāti, dzīva diskusija, un, jo dinamiskāka diskusija, jo dažādākas iespējas parādās".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!