Uzturlīdzekļu garantiju fondā gada laikā valsts parādnieki, kuri iepriekš nebija raduši iespējas pildīt tiesas nolēmumu, nodrošinot savus bērnus ar uzturlīdzekļiem, atmaksājuši jau Ls 107 423, informēja Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pētersone.
Apkopojot Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas rīcībā esošo informāciju, gandrīz ceturtdaļu atgūtas summas atmaksājuši Rīgā un Rīgas rajonā dzīvojošie valsts parādnieki.

No Rīgas attālākos reģionos visbiežāk parādu atmaksu uzsākuši vecāki no Daugavpils, Saldus, Preiļiem, Kuldīgas un Valmieras, no kuriem kopā atgūti vairāk nekā 30 tūkstoši latu. Fonda administrācijas pieredze liecina, ka bieži vien parādnieku vēlme nokārtot savas parādsaistības atkarīga tieši no tiesu izpildītāju aktivitātes un neatlaidības, veicot izpildu darbības, lietu par uzturlīdzekļu piedziņu ietvaros. Tādēļ fonda administrācija īpaši pateicas tieši šajos rajonos praktizējošajiem tiesu izpildītājiem.

Bērnu un ģimenes lietu ministrija informē, ka uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, kas izveidota pēc Bērnu un ģimenes lietu ministrijas iniciatīvas, pašlaik nodrošina ar uzturlīdzekļiem 14 tūkstošus bērnus, izmaksājot tos 9580 vecākiem, tai skaitā arī 139 tēviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!