Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība) ienākumu nevienlīdzības mazināšanai valstī rosina ieviest diferencētu neapliekamo minimumu un diferencētus iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus par apgādībā esošu personu, balstoties uz diviem objektīviem rādītājiem - vidējo darba samaksu un minimālo ienākumu līmeni, izskanēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijas sēdē.

Viņš uzsvēra, ka diferencēts neapliekamais minimums un diferencēti atvieglojumi par apgādībā esošu personu nodrošinās objektīvu, mērķētu un ikgadēji mainīgu atbalstu, kas atkarīgs no valsts ekonomiskās izaugsmes.

Pēc viņa teiktā, tādējādi nepieciešams noteikt vispārēju atskaites punktu vidējās darba samaksas noteikšanai konkrētā laika sprīdī.

Tostarp viena no Parādnieka iniciatīvām paredz ieviest papildus solidaritātes likmi valsts sociālās obligātās apdrošināšanas iemaksām 0,5% apmērā kā bezbērnu nodevu, tāpat viņš aicināja apsvērt papildus nodokļu atvieglojuma noteikšanu vecākam, kurš viens audzina bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!