Foto: LETA
Pašvaldībai nenomaksātu parādu dēļ maijā paredzēts izsolīt basketbolistam Kasparam Kambalam piederošu neapdzīvotu māju ar zemi Jelgavā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta informēja, ka paredzētā izsole ir saistīta ar parādu un nenomaksātu sodu piedziņu, bet pats īpašnieks vairākus gadus nekādu interesi par īpašumu nav izrādījis un ignorējot pašvaldības brīdinājumus.

"Jelgavas pilsētas pašvaldība ar Kasparu Kambalu par viņa īpašuma stāvokli Garozas ielā 3 ir centusies sazināties kopš 2009.gada. Kambala nav reaģējis uz vēstulēm, brīdinājumiem, maksājuma paziņojumiem un ierakstiem tviterī, kam pievienots vidi degradējošās ēkas foto," skaidroja Klismeta.

Viņa informēja, ka par pilsētas saistošo noteikumu "Par Jelgavas pilsētas teritorijas labiekārtošanu un inženierbūvju uzturēšanu" neievērošanu Kambalam ir piemēroti deviņi administratīvie sodi, bet no tiem pieci nav nomaksāti. Kā vidi degradējošai būvei tai tiek piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3% apmērā. NĪN parāds pašvaldībai par šo māju ir 1424 eiro.

Māja atrodas Brīvības bulvāra sākumā un tā patlaban nav apdzīvojama, informēja pašvaldības pārstāve.

Kā liecina izsoles paziņojums, izsole plānota 7.maijā plkst.11 zvērinātas tiesu izpildītājas Pārslas Bērziņas birojā Tukumā.

Kambalas nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 1000 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās ēkas 284 kvadrātmetru platībā. Īpašums atrodas Garozas ielā 3, Jelgavā. Tā novērtējums un izsoles sākumcena ir 20 400 eiro.

Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpiesaka savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

Tiesu izpildītāja Pārsla Bērziņa skaidroja, ka ir informēta par to, ka uz šo īpašumu ir arī "SEB bankas" ķīlas hipotēka, bet īpašums tiek nodots izsolei pašvaldības piedziņas interesēs likumā paredzētajā kārtībā un "SEB bankai" ir jāpiesaka savas pretenzijas uz piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!