Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizētajā čeku loterijā aizdomīgi bieži balvas uzvar viens un tas pats cilvēks, novērojuši citi loterijas dalībnieki, bažījoties par loterijas organizēšanas godīgumu. Gan VID, gan uzņēmums, kurš organizē loteriju, bažas noraida, pirmdien ziņo raidījums "BezTabu".

Ar raidījumu augustā sazinājušies vairāki loterijas dalībnieki, paužot aizdomas par viena dalībnieka biežo laimestu izcelšanu – no maija līdz jūlijam veiksminieks ticis kopumā pie 600 eiro, divām dāvanu kartēm un trim nominācijām lielajai gada izlozei.

VID gan sašutumu noraida, paužot, ka daudz kas ir atkarīgs no veiksmes – jo vairāk čeku iesniedz, jo lielāka iespēja uzvarēt. Šajā gadījumā uzvarētājs jūlijā iesniedzis 3348 čekus.

VID neizslēdz, ka vinnētājs varētu būt kāda veikala darbinieks, kas paņem citu cilvēku nepaņemtos čekus, taču, kad pirmo reizi dienests konstatējis šādu sakritību – viena dalībnieka biežo uzvaru –, dienests vērsies pie loterijas organizētāja "Mobilly", kurš bažas noraidījis.

Uzņēmums raidījumam norādīja, ka izloze ir godīga un tās sistēmai veiktas drošības pārbaudes.

Čeku loterijas algoritms ir labvēlīgāks pret pakalpojumu apmaksu apliecinošiem dokumentiem, jo tieši šai pakalpojumu sfērai dienests vērš pastiprinātu uzmanību un līdz ar to arī laimesta tīkotājus aicina iesniegt tieši pakalpojumu apmaksas dokumentus.

Čeku loterija Latvijā darbojas kopš 2019. gada jūlija. Tomēr, tā kā novērojama tendence, ka dalībnieku skaits samazinās, lai loterija nekļūtu par slogu valsts budžetam, nākamgad plānots to pārtraukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!