Ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs (TP) piektdien Maskavā ar Krievijas ekonomikas attīstības un tirdzniecības ministru Germanu Grefu parakstīja Latvijas un Krievijas valdību vienošanos par ekonomisko sadarbību, informēja ministra padomnieks Oskars Balodis.
Abu valstu ministri vienojušies par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomā.

Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības līgums noslēgts, abām valstīm paužot vēlmi sekmēt ekonomisko attiecību attīstību un stiprināšanu uz vienlīdzības un izdevīguma pamata.

Abu valstu sadarbība būs vērsta uz ekonomiskā potenciāla izmantošanu ekonomisko attiecību attīstīšanai un stiprināšanai, sadarbības intensifikāciju, īpaši tirdzniecības, investīciju, inovāciju un ekonomisko projektu realizācijas jomā.

Latvija un Krievija vēlas sadarboties infrastruktūras jomā, attīstīt transporta un kravu transportēšanas sistēmu, kā arī enerģētikas nozarē.

Abu valstu sadarbība izpaudīsies, īstenojot projektus, attīstot mazo un vidējo uzņēmumu sadarbību, ieviešot mehānismus, kas paredzēti ekonomisko projektu, arī investīciju, finansēšanai, apdrošināšanai un garantiju piešķiršanai, sadarbojoties sertifikācijas, standartizācijas un metroloģijas jomā, sekmējot kontaktus starp tirdzniecības un rūpniecības kamerām un citām organizācijām, attīstot konsultatīvos, juridiskos, kredīta un finanšu un tehniskos pakalpojumus.

Plānots veicināt daudzveidīgu sadarbību, arī apmaiņu ar speciālistiem un tehnisko personālu, viņu izglītošanu, piedalīšanos starptautiskajos gadatirgos un izstādēs, ekonomiskajos projektos un citos pasākumos, kas saistīti ar ekonomisko sadarbību.

Jautājumi, kas saistīti ar ekonomisko sadarbību, ietilps Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomā uzdevumos.

Komisija rīkos sēdes pēc nepieciešamības ne retāk kā reizi gadā pēc kārtas Latvijā un Krievijā. Tā varēs veidot arī darba grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!