Nākamnedēļ interneta mediju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji parakstīs deklarāciju par cieņu, iecietību un sadarbību interneta telpā, informēja biedrība "Dialogi.lv".
Deklarācijas izveides pamatā ir ideja par dialoga uzsākšanu starp interneta nozari un nevalstisko sektoru, lai kopīgiem spēkiem uzlabotu interneta diskusiju kultūru.

"Mēs iestājamies par vārda brīvību. Mēs ievērojam un aicinām ievērot cilvēku cieņu un godu. Mūsuprāt, nav pretrunu starp abām šīm demokrātiskas sabiedrības pamatvērtībām," teikts deklarācijas projektā.

Papildu ierastiem interneta pašregulācijas līdzekļiem deklarācijā tiek izklāstīti arī citi iespējami sadarbības mehānismi - partnerība neiecietības monitoringā, izglītojošu pasākumu organizēšanā, kā arī savstarpējas konsultācijas.

Dokumentu paredzēts parakstīt otrdien, 30.maijā, projekta "Mērķis: Internets, kas brīvs no naida" noslēguma diskusijas laikā.

Pasākumā piekrituši piedalīties portālu "Delfi", "Apollo", "TVnet", "Studentnet", laikrakstu "Diena", "Čas" redaktori, ka arī Latvijas Pilsoniskā alianse, Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome, geju un lesbiešu organizācijas "Mozaīka" un "Ilga", kā arī citi.

Projektā iesaistīta arī Latvijas Interneta asociācija, atbalsts gūts arī no valsts iestādēm - Valsts cilvēktiesību biroja, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta.

Diskusijā, kas ir ceturtā kopš projekta uzsākšanas, piedalīsies eksperte no Nīderlandes Sjuzete Bronkhorsta, kas pārstāv pirmo Eiropā iedibināto sūdzību biroju par diskrimināciju internetā un Starptautisko koalīciju pret kibernaidu.

Projektu atbalsta Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome. Projekta turpinājumam līdzekļus piešķīris arī "Sorosa fonds - Latvija".

Diskusija 30.maijā notiks no plkst.10 līdz 13 Alberta ielā 13, savukārt plkst.14 notiks preses konference, kuras laikā notiks arī deklarācijas svinīgā parakstīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!