Latvijas pilsoņi, kuri no 12.marta līdz 10.aprīlim uzturēsies ārvalstīs, varēs piedalīsies parakstu vākšanā likuma "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai Latvijas pārstāvniecībās.
Parakstīties būs iespējams Latvijas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos un konsulātos, kā arī Latvijas goda konsulātos Austrālijā - Adelaidē, Melburnā un Sidnejā, informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) izsludinātā oficiālā parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē sāksies nākamnedēļ, 12.martā, un ilgs līdz 10.aprīlim.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības sagatavotais Satversmes grozījumu projekts paredz grozīt Satversmes 78. un 79. pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

Pirmajā parakstu vākšanas kārtā izdevās savākt nepieciešamos 10 000 parakstu, lai tālāk CVK rosinātu oficiālu parakstu vākšanu. Parakstu vākšanas otrajā kārtā nepieciešams savākt desmito daļu balsstiesīgo vēlētāju parakstu, lai grozījumus iesniegtu Valsts prezidentam, kas tos tālāk nodod apstiprināšanai Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!