Foto: LETA

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) mātes ēdināšanas uzņēmumam “Krustpils ceļavējš 3”, kurā veiktas vairākas pārbaudes, nav bijušas Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) un Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (“LaiPA”) licences, ceturtdien vēsta portāls “diena.lv”.

AKKA/LAA sabiedrisko attiecību nodaļā portālam apstiprina, ka 6. jūnijā, kad policija un Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki ieradās ministra mātes uzņēmumā, tam nebija AKKA/LAA izsniegtas licences ar autoratlīdzību aizsargātu darbu publiskam atskaņojumam vai citādai izmantošanai.

Arī LaiPa izpilddirektore Liene Grīva apstiprina, ka uzņēmumam nebija arī LaiPA izsniegtas licences, taču pēc pārbaudes uzņēmums ir izrādījis iniciatīvu šo jautājumu sakārtot.

To, vai kafejnīcā laikā, kad nebija izņemtas attiecīgās licences, notika ar autortiesībām aizsargātu darbu atskaņošana, pārbaudīs policija. Otrdien Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis apstiprināja, ka policijā sāktas divas administratīvās lietvedības par audiovizuālā satura retranslēšanu.

Jau ziņots, ka Valsts policija pagājušajā nedēļā, 6. jūnijā, veikusi pārbaudi iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) mātei Elzai Ģirģenai piederošā uzņēmumā "Krustpils ceļavējš 3" Jēkabpilī. Ministrs norādīja, ka par viņa mātes uzņēmumu interesējušies arī citi dienesti, un viņš to saista ar savu un sava brāļa politisko darbību un uztver kā provokāciju.

Savukārt jau iepriekš Valsts policija noraidīja jebkādus apgalvojumus, ka policijas veiktās pārbaudes būtu provokācija. Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava iepriekš skaidroja, ka Valsts policija veic regulāras un plānveidīgas pārbaudes publiskās vietās, tostarp arī kafejnīcās, par audiovizuālā satura nelicenzētu izplatīšanu publiskās vietās un arī šāda satura retranslēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!