Foto: stock.xchng
Pēc publiski izskanējušās informācijas, ka kāda medikamentu ražotāja pārstāvniecība Latvijā pērn, iespējams, ārstiem apmaksājusi dažādus ceļojumus, dāvanu kartes un biļetes, Veselības inspekcija uzsāka administratīvo lietvedību par zāļu reklamēšanas noteikumu pārkāpumiem, informēja Veselības ministrija.

Izvērtējot saņemtos materiālus, uzsākta administratīvā lietvedība par zāļu reklamēšanas noteikumu pārkāpumiem. Noteikumi paredz, ka par zāļu izrakstīšanu vai izplatīšanu nedrīkst piegādāt, piedāvāt vai apsolīt nekādu materiālo vai citu veidu atlīdzību, izņemot gadījumus, ja tā ir lietojama medicīnas vai farmācijas praksē un tās materiālā vērtība ir nenozīmīga.

Pārstāvniecībai līdz šī gada 4. martam uzdots sniegt Veselības inspekcijā paskaidrojumu, jo šādas informācijas esamība var radīt aizdomas par mēģinājumu, pārkāpjot noteikumus, veicināt savu zāļu patēriņu tirgū.

Veselības ministrija arī uzdevusi Veselības inspekcijai izvērtēt nepieciešamību piesaistīt citas tiesībsargājošās institūcijas iespējamā pārkāpuma izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!