Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) kopā ar Valsts zivsaimniecības pārvaldes, Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūta un Latvijas Dabas fonda speciālistiem rīt, 14.jūlijā, dosies pārbaudes braucienā pa mazajām hidroelektrostacijām (HES), kas uzceltas uz Gaujas Gulbenes rajonā, informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā.
Ministrs uzsvēris, ka pēdējā laikā jautājums par mazo HES ietekmi uz dabu, tostarp arī uz zivju ceļiem un zivju resursiem Latvijas upēs, ir īpaši aktuāls. Roze arī norādījis, ka gatavojas pievērst uzmanību HES darbības uzlabošanas pasākumiem, kuru rezultātā samazinātu kaitējumu zivju resursiem.

"Kad visas šīs mazās HES saņēma būvniecības un darbības atļaujas, to saimnieki solīja ievērot gan pastāvošās dabas aizsardzības, gan citas normas," sacījis zemkopības ministrs, kurš brauciena laikā uzklausīs speciālistu viedokļus, pats pārliecināsies par situāciju uz vietas.

"Domāju, ka tikai šādā veidā varam rast gan iespējamos kompromisus, gan lemt par jebkuru citu rīcību," pārliecināts ministrs, "katrā ziņā jautājums ir sasāpējis, un mums jebkurā gadījumā būs jāmeklē risinājums."

Brauciena laikā plkst.12.45 Roze ieradīsies Gaujas HES Gulbenes rajona Rankas pagastā, tad vizītes laikā tiks apmeklēts arī Lācīšu HES Rankas pagastā, Sinoles HES Lejasciema pagastā un Pilskalnes HES Lizuma pagastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!