Tiesu namā Rīgā, Abrenes ielā, priekšpusdienā atsācies darbs. Pašlaik tiesas lemj, kā organizēt šodien rīta pusē nozīmēto lietu turpmāku izskatīšanu, jo pēc ziņojuma saņemšanas par ēkā it kā ievietotu spridzekli tiesas sēdes tika atceltas.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā pastāstīja, ka ēkas pārmeklēšana pabeigta aptuveni plkst.11 un ka nekādi sprādzienbīstami priekšmeti nav atrasti.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 231.1.panta par apzināti nepatiesu paziņojums par sprāgstošas vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas kancelejā pastāstīja, ka katrs tiesnesis, kuram šorīt izskatīšanai bija nozīmētas lietas, pats pieņems lēmumu, kā turpmāk rīkoties.

Esot nepieciešams noskaidrot, vai pirms vairākām stundām uz tiesas ēku atnākušie cilvēki ir sagaidījuši, kamēr beidzas ēkas pārmeklēšana, vai arī jau devušies prom. "Ja liecinieki un citas izsauktās personas būs gaidījuši, tiesas sēdes notiks, ja ne - tiesneši lems par lietas atlikšanu," sacīja kancelejā.

Anonīmo ziņojumu par ēkā it kā ielikto spridzekli policija saņēma plkst.8.51. Uz notikuma vietu devās policijas un glābšanas dienestu speciālisti, lai veiktu ēkā pārbaudi.

Šajā mājā atrodas Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģija, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, kā arī kafejnīca, frizētava un tiesu izpildītāja birojs.

Šis ir pirmais gadījums, kad kāds ziņo par spridzekļa ievietošanu tiesas ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!