Pēc autovadītāju sūdzību saņemšanas par neveiksmīgo satiksmes risinājumu, "Rīga Plaza" attīstītāji sākuši vēlreiz pārbūvēt iebrauktuvi Mūkusalas aplī, solot, ka pēc tās pabeigšanas pēc aptuveni divām nedēļām, iebraukt aplī būšot daudz vieglāk, otrdien ziņo laikraksts "Diena".
Jau divas nedēļas iebraukšana aplī no Mūkusalas ielas iespējama tikai pa vienu joslu, braucot pa jaunizveidoto uzkalniņu un veicot pagriezienu gandrīz 90 grādu leņķī. Laikraksts norāda, ka šis manevrs kavē satiksmi un ir iemesls sastrēgumiem.

Laikraksts vēsta, ka pirms nedēļas Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas pārvaldes priekšnieks Georgijs Sovetovs izvērtējis situāciju un aicinājis "Rīga Plaza" projektētājus un attīstītājus atrast risinājumus satiksmes uzlabošanai. Šis aizrādījums esot ņemts vērā un, kā laikrakstam paudusi "Rīga Plaza" sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kustova, projektētājiem lūgts izveidot "iebrauktuvu aplī pa vidu tam, kas ir tagad un kas bija iepriekš."

"Mēs palielinājām iebraukšanas rādiusu, kas ļauj uzlabot reljefu. Būs pietiekami slaids tas iebraukums un uzkalniņš vairs nebūs jūtams, jo izvēršam pacēlumu līdz 2% (šobrīd kreisās uzbrauktuves malas stāvums sasniedz 4,5%)," laikrakstam paudis projektētāju SIA "E. Daniševska birojs" pārstāvis, norādot, ka tiks paredzēts pietiekams paplašinājums kravas automašīnām, lai tām nogriežoties, gabarīti neizietu ārpus joslas.

Iepriekšējā risinājuma neveiksmi projektētāju pārstāvis laikrakstam skaidro ar to, ka "uz papīra situāciju nevarēja izvērtēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!