Rīgas pašvaldības policija Pārdaugavā, neapkurinātā, nekārtīgā dzīvoklī atradusi piecus gadus vecu meitenīti badā, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Izdevums norāda, ka dzīvoklis, kurā atradās meitenīte, bija nekārtīgs, netīrs, neapkurināts, un tur nebija atrodams nekāds ēdiens. Bērns bija atstāts badā, turklāt tika pamanītas vardarbīgas izturēšanās pazīmēs - bērns bija sists.

Policijas darbinieki meitenīti nogādājuši krīzes centā.

"Informāciju par šo bērnu mēs saņēmām no anonīma avota," laikrakstam stāsta Rīgas pašvaldības policijas speciāliste Inese Krieviņa, atzīstot, ka šādi gadījumi diemžēl ir regulāri.

Saskaņā ar laikraksta ziņoto pēdējās nedēļas laikā, īsi pirms un īsi pēc svētkiem pašvaldības policijai nācies steigties palīgā vairākiem bērniem, kuri atradās veselībai un pat dzīvībai bīstamos apstākļos.

Sociālie dienesti neatklāj sīkāku informāciju par šīm ģimenēm, taču norāda, ka visos gadījumos uzsāktas pārbaudes par to spēju rūpēties par bērniem.

Policija aicina līdzcilvēkus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par aizdomīgiem gadījumiem, ja bērns ir izlaists no mājām nepienācīgā apģērbā vai atrodas uz ielas viens pats vai vēlā vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!