Foto: F64
Milzu sastrēgums Pārdaugavā, kurš ceturtdien dienas pirmajā pusē sakaitināja simtiem autobraucēju un sabiedriskā transporta pasažieru, izveidojās, jo būvnieku "A.C.B." uzliktais pagaidu asfalts Kr.Valdemāra ielā iebruka un vadītājiem nācās pamatīgi samazināt ātrumu un "rāpties pāri" šķērslim. Rīgas dome par to uzņēmumam noteikusi 500 latu sodu.

Būvnieki laika apstākļu dēļ nedaudz iekavēja naktī plānoto lietus kanalizācijas pievada izbūvi. Lai nekavētu darbus vēl ilgāk, būvnieki agri no rīta, vēl pirms lielas satiksmes plūsmas, uzlika krustojumā pagaidu asfaltu. Taču drīz vien lietus un zemas gaisa temperatūras dēļ tas neizturēja slodzi un sāka iebrukt. Lai šķērsotu šo negaidīto "šķērsli" autobraucējiem nācās ievērojami palēnināt ātrumu, un rezultātā tas kavēja visu satiksmes plūsmu, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Par plānotajiem darbiem, kas varētu ietekmēt satiksmes organizāciju pilsētā, iepriekš netika informēts arī Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rīgas domes Satiksmes departaments piemēros līgumsodu 500 latu apmērā ceļu būves firmai A.C.B. par pavirši izpildītajiem darbiem uz Krišjāņa Valdemāra ielas, virzienā uz centru pirms Vanšu tilta, kas izraisīja milzīgu satiksmes sastrēgumu.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks ceturtdien pie sevis bija izsaucis uzņēmuma pārstāvjus un Satiksmes departamenta vadību, lai uzklausītu skaidrojumu par radušos situāciju.

Baraņņiks pieprasīja maksimāli iespējamā līgumsoda piemērošanu, kā arī uzdeva departamenta vadībai rūpīgāk sekot rekonstrukcijai un uzlabot savstarpējo komunikāciju. "Nav normāli, ka pašvaldība par sastrēguma iemesliem uzzina no policijas un iedzīvotājiem. Saprotams, ka piemērotais līgumsods vērtējams kā simbolisks, jo zaudējumi radušiem visiem, pirmkārt, iedzīvotājiem, kas nebija laicīgi informēti un kavēja darbu," pauda Braņņiks.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā uz Jūrmalas šosejas, iebraucot Rīgā, izveidojās sastrēgums, pamatīgi palēninot tālāko satiksmi visā Pārdaugavas. Valsts policijai nebija ziņu par šo sastrēgumu iemesliem, jo nopietnas avārijas netika reģistrētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!