Zemkopības ministrija, lai iegūtu iztrūkstošus līdzekļus subsīdijām, ir gatava pārdot vairākus ministrijai piederošus nekustamos īpašumus, žurnālistiem sacīja Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma.
Ministrija iecerējusi pārdot vairākas ēkas Rīgā un ārpus tās par kopējo kadastrālo vērtību 2,4 miljoni latu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Finanšu ministrijai jau nosūtīja vēstuli, kurā lūdz izskatīt ministrijas ieceri pārdot savus īpašumus, lai iegūtu naudu subsīdijām, jo ir jāveic izmaiņas šā gada budžetā, lai nauda no pārdotajiem īpašumiem tiktu atvēlēta tieši subsīdijām, nevis citiem mērķiem.

Lai izmaksātu subsīdijas lauksaimniekiem, pašlaik ministrijai trūkst 2,3 miljoni latu, jo gada sākumā cūkgaļas, liellopu gaļas, cukura un piena nozaru stabilizācijai valdība piešķīra 6,6 miljonus latu, kuri tika aizņemti no lauksaimniecības subsīdijām.

Ministru prezidents Einars Repše šos līdzekļus lauksaimniekiem solīja atdot, kad tiks veikti budžeta grozījumi. Taču subsīdijām, par spīti zemkopības ministra pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības prasībām atdot visu iepriekš citiem mērķiem novirzīto naudu, atradās tikai 4,3 miljoni latu, līdz ar to viņi gada beigās var palikt bez subsīdijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!