Gadu mijā plaši apspriestajai un no 1.jūlija plānotajai bērnu narkomānu sociālajai rehabilitācijai no valsts naudas šogad plānots tērēt 156 tūkstošus latu, bet nākamā gada budžetā šim mērķim iecerēts atvēlēt vēl vairāk līdzekļu, žurnālistiem pirmdien pavēstīja labklājības ministre Dagnija Staķe.
Viņa pauda prieku, ka, neraugoties uz vairākiem sarežģījumiem, valdība un Saeima piekrita nepilngadīgo narkomānu atgriešanu pilnvērtīgā dzīvē sākt no gada vidus, nevis atlikt līdz 2004.gada sākumam, kā ministri līdzekļu taupīšanas nolūkā vēlējās iepriekš. Staķe arī apliecināja, ka nākamā gada budžetā šim mērķim līdzekļu varētu būt vēl vairāk.

Saeima pagājušā gada beigās, neraugoties uz valdības iepriekš vairākkārt izteiktajiem noraidījumiem, atbalstīja bērnu narkomānu sociālās rehabilitācijas sākšanu jau šogad. Tomēr šie pasākumi sāksies par pusgadu vēlāk, nekā to bija ieplānojusi iepriekšējā valdība.

Pašlaik bērnus no psihotropo vielu atkarības ārstē tikai centrā "Saulrīti". Taču bērnu narkomānu rehabilitācijai valstij būtu jāuzbūvē jauns medicīnas centrs, ko pašlaik ministrija vēl nav sākusi darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!