Trešdien, 20.augustā, ekonomikas ministrs, Privatizācijas aģentūras (PA) padomes priekšsēdētājs Juris Lujāns tiksies ar PA padomi, lai uzklausītu padomes locekļu nostāju par partijas "Jaunais laiks" izteikto neuzticību aģentūras valdei.
Ministra preses sekretāre Iveta Balode pastāstīja, ka Lujāns pagaidām nesteigsies ar lēmuma pieņemšanu par ārkārtas padomes sēdes sasaukšanu aģentūras valdes darba izvērtēšanai. "Pēc šīs tikšanās, tad arī būs vairāk skaidra ministra rīcība," rezumēja Balode.

Par PA padomes sēdes sasaukšanu aģentūra jāinformē trīs darba dienas pirms sēdes.

Ministra atvaļinājumā laikā - 8.augustā - bija jānotiek PA padomes kārtējai sēdei, kurā, iespējams, padomes pārstāvji no "Jaunā laika" kā papildu jautājumu ierosinātu vērtēt aģentūras valdes atbilstību amatam. Tomēr šī sēde kvoruma trūkuma dēļ nenotika, jo uz to bija ieradušies tikai pieci "Jaunā laika" pārstāvji.

Jāatgādina, ka jūlija beigās "Jaunā laika" valde nolēma izteikt neuzticību PA valdei, pārmetot tai pārāk zemas pārdošanas cenas noteikšanu atsevišķiem valsts īpašumiem.

Jautājumu par neuzticību PA valdei varētu skatīt padome, bet gala lēmums par valdes tālāko likteni jebkurā gadījumā būs jāpieņem PA valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvim, kurš ir ekonomikas ministrs.

PA valdē strādā valdes priekšsēdētājs Arnis Ozolnieks, viņa vietnieks Viktors Šadinovs un valdes locekļi Imants Mantiņš un Uldis Kriķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!