Foto: DELFI
Vairāk kā trīsdesmit pareizticīgo Latvijas iedzīvotāju atklātā vēstulē vērsušies pie Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra, lūdzot metropolīta svētību un atbalstu parakstu vākšanai, lai aizliegtu homoseksuālisma propagandu bērnu vidū, portālu “Delfi” informēja iniciatīvas autori.

Viņi atgādina, ka 2013.gada decembrī Latvijā tika sākta parakstu vākšana, lai ierosinātu referendumu par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu bērniem. Parakstu vākšanas organizatori piedāvā veikt izmaiņas Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Vēstulē pareizticīgo baznīcas Latvijā virsganam norādīts, ka bērnu izglītības un aprūpes iestādēs viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta, kā arī norādīts, ka bērnu kā dalībnieku vai skatītāju aizliegts iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma.

"Mēs, pareizticīgie Latvijas iedzīvotāji, šo iniciatīvu atbalstām un uzskatām to par savlaicīgu. Tieši nenobriedušu bērnu dvēseles ir kārotais ieguvums tiem, kas šodien izvērsuši karu pret kristietību. Visās Eiropas savienības valstīs sodomīti grib pakļaut skolas, lai jau kopš bērnības ieaudzinātu bērnos riebumu pret kristīgajām vērtībām. Bet, paldies Dievam, pieaug arī pretestība pret sodomiju," norāda vēstules autori.

Uzskatām, ka Latvijas Pareizticīgo Baznīca šajā cīņā malā stāvēt nedrīkst, norāda iniciatīvas autori.

"Lūdzam, godājamais Eminence, Jūsu svētību un publisku atbalstu iesākto parakstu vākšanai pret homoseksuālisma propagandu bērniem," norādīts vēstulē.

Starp vēstules parakstītājiem ir ērģelniece Jevgeņija Ļisicina, Starptautiskās Baltijas akadēmijas profesors Oļegs Ņikiforovs, dziedātāja Maija Lūsēna, rakstniece Andra Manfelde, pareizticīgo izdevuma "Svētdienas diena" redaktore Natālija Zaharjat, Kaspars Dimiters, žurnāliste Elīna Čujanova, kā arī citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!