"Parex bankas" bijušie akcionāri un vadītāji Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis 1995.gadā noguldījuši bankas depozītā naudu ar likmi 24% gadā, nevis 36% gadā, kā iepriekš publiski izskanējis, portālu "Delfi informēja "Parex bankas" preses dienestā. Šo depozītu vairākkārt pārbaudījusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija, (FKTKO, taču nekādi pārkāpumi nav konstatēti.
Preses dienests uzsvēra, ka depozīta līgums noslēgts 1995.gadā uz 15 gadiem bez tiesībām izņemt pamatsummu pirms termiņa, un ņemot vērā depozīta termiņu, procentu likme bijusi pat būtiski zemāka par tirgus likmēm.

Preses dienests arī noraida, raidījuma "Nekā personīga" pausto informāciju par Kargina un Krasovickia 1995.gadā ņemto kredītu, kas tad arī ieguldīts depozītā. Bankas akcionāri gan ir ņēmuši kredītus, taču tie ir ņemti tikai 2002. un 2008.gadā, un summas bijušas mazākas par depozītā noguldīto summu, un ar minēto depozītu šiem kredītiem nav nekādas saistības.

Kā zināms, TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien izplatīja informāciju par to, ka Parex bankas bijušie akcionāri Kargins un Krasovickis 1995.gadā it kā ņēmuši kradītu Parex bankā 28 miljonu latu apjomā katrs, un šo summu ieguldījuši atpakaļ bankā kā savu depozītu ar peļņu 36% gadā. Šis depozīta līgums lauzts 2008.gada 5.decembrī, bet jaunos nosacījumus FKTK raidījumam neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!