Foto: LETA
Pēc dinamiskām debatēm partijas "Kustība "Par!"" biedri sestdien kongresā nobalsoja par apvienības veidošanu ar partijām "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme".

Lēmumus pēc būtības nozīmē to, ka biedri ir devuši mandātu partijas valdei apvienības veidošanai ne tikai ar šīm divām partijām, bet arī citām, ar kurām izdotos rast kopsaucējus, norādīja partijas "Kustība "Par!"" pārstāvji.

Par apvienību veidošanu balsoja 148 biedri, pret bija 38, bet četri atturējās.

Partijai "Kustība "Par!"" ir sākusies jauna dzīve, kas paredz pievēršanos aktīvam darbam, finansējuma piesaistei, ideju popularizēšanai un sarunām ar cilvēkiem, skaidrojot sociāli liberālo ideju vērtību un nozīmīgumu, pēc balsojuma rezultātu paziņošanas sacīja partijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Jau ziņots, ka "Latvijas attīstībai" un "Izaugsmes" kongresi jau pirms nedēļas atbalstīja politiskās apvienības dibināšanu un kopīga Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanu ar "Kustību "Par!"".

13.Saeimas vēlēšanas notiks šogad oktobrī.

Saskaņā ar pēc LTV pasūtījuma veikto SKDS iedzīvotāju aptauju, "Kustības "Par!"" reitings janvārī bijis 1,4%.

Partijai "Kustība "Par!"" augušas atbalsta grupas reģionos, sestdien partijas kongresā sacīja Pavļuts.

Viņš teica, ka aktivitāte novērota Jelgavā, Liepājā, Valmierā un citās pilsētās.

Pavļuts klātesošajiem biedriem uzsvēra, ka partija patlaban ir patstāvīga un Saeimas vēlēšanās startēt gatava. Partijas biedru skaits sasniedzis 545.

Pēc Pavļuta teiktā, partija ir kā līdzeklis, bet mērķis ir politikas ietekmēšana, veidojot to citādāku un atšķirīgu no patlaban pastāvošās politiskās kārtības. Saeimas vēlēšanās partijai jāspēj demonstrēt spēja vienot, saliedēt un parādīt, ka Latvijā ir iespējama sociāli liberāla politika.

Galvenais partijas mērķis ir mainīt Latviju uz taisnīgu un modernu valsti vienotā Eiropā, kurā patlaban varot novērot "konservatīvisma un nacionālu aizspriedumu paisums," atzina Pavļuts.

Lai cīnītos ar šo parādību, kā arī, lai risinātu vairākas problēmas, ar kurām ikdienā sastopas Latvijas iedzīvotāji, partija vēlas Saeimā iegūt vērā ņemamu pārstāvniecību. Partijas cīnīsies par to, lai politikā virsroku gūst sociālā taisnīguma vērtības, norādīja Pavļuts.

Taču, lai nonāktu Saeimā un cīnītos par varu, ir svarīga vēlēšanu stratēģija, atzina Pavļuts, pieminot politisko partiju apvienību, kas ir uzlūkojama kā partiju federācija. Tas ir partijas sākums, nevis gals, un pieteikums darbībai Latvijas politikā, teica Pavļuts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!