Foto: F64

Par 12.Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas vadītāju šodien tika ievēlēts deputāts, bijušais Satversmes tiesas vadītājs Gunārs Kūtris (NSL), tādējādi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) divi deputāti pārkāpuši koalīcijā panākto neformālo vienošanos, ka apakškomisija jāvada deputātam Andrejam Judinam (V).

Koalīcijas vienošanās paredzēja, ka amats ir jāieņem Judinam, liecina neoficiāla informācija. Komisijas sēdē Kūtra kandidatūru izvirzīja deputāts Gundars Daudze (ZZS) un par Kūtri nobalsoja gan Daudze, gan Juris Vectirāns (ZZS).

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzina, ka "kaut kur bija tāda saruna" par atbalstu Judina kandidatūrai, taču politiskā spēka deputāti uz vietas esot rīkojušies atbilstoši saviem ieskatiem. Viņš apšaubīja, ka vienošanās par apakškomisijas vadību neievērošana varētu radīt nestabilitāti koalīcijā, jo tādā gadījumā koalīcija būtu "graša vērta".

Brigmanis arī piebilda, ka Judins ievēlēts par apakškomisijas sekretāru un ir Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedrs.

Uz apakškomisijas priekšsēdētāja amatu bija izvirzīta arī Judina (V) kandidatūra, kurš balsojumā zaudēja, taču tika nolemts, ka Judins būs apakškomisijas sekretārs.

Krimināltiesību politikas apakškomisija ir izveidota kā Juridiskās komisijas apakškomisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!