Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis trešdien izdevis rīkojumu par Babītes pagasta 1997.-2007. gada attīstības plāna grozījumu apturēšanu, informēja ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) konstatējusi, ka Babītes pagasta padome, izdodot saistošos noteikumus par grozījumiem Babītes pagasta teritoriālajā plānojumā, pieļāvusi virkni likumu prasību pārkāpumu.

Babītes pagasta padome nav pieņēmusi lēmumu par teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu, nav apstiprinājusi izstrādes vadītāju, kā arī darba uzdevumu.

Izstrādājot teritorijas plānojuma grozījumus Babītes pagasta pašvaldība nav pieprasījusi atzinumus par sagatavoto projektu noteiktajām institūcijām – reģionālajai vides pārvaldei, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kā arī citām iestādēm.

Tāpat Babītes pagasta padome nav organizējusi arī izstrādāto grozījumu sabiedrisko apspriešanu.

Uz šo prettiesiski apstiprināto grozījumu pamata Babītes pagasta padome ir izsniegusi atļaujas izstrādāt detālplānojumus teritorijās, kas šajos grozījumos paredzētas apbūvei, taču iepriekš bijušas paredzētas izmantošanai lauksaimniecībā. Detālplānojumu izstrāde veikta par privātiem līdzekļiem. Līdz ar šo grozījumu darbības apturēšanu, apbūve teritorijās, kas, saskaņā ar 1997. gadā apstiprināto teritorijas plānojumu, apbūvei nav paredzētas, nav pieļaujamas.

Kučinskis uzsver, ka ministrija lielu vērību pievērš teritorijas plānojumu izstrādei un stingri vērsīsies pret apbūvi teritorijās, kuras tam nav paredzētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!