Foto: Shutterstock
Karstais laiks veselības problēmas var radīt ne vien cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem, tāpēc dzīvnieku aizstāvji aicina parūpēties par mājas mīluļiem.

"Atgādinām, ka pārkaršana saulē jūsu mājdzīvniekam var būt nāvējoša," norāda organizācija "Dzīvnieku policija". Lai karstā laikā pasargātu dzīvniekus no pārkaršanas, jāievēro vairākas elementāras lietas.

Proti, nedrīkst atstāt atklātā saulē piesietus vai voljēros mītošus lauksaimniecības dzīvniekus vai mājas mīluļus. Nekādā gadījumā dzīvniekus nedrīkst atstāt mašīnā.

Obligāti jānodrošina dzīvniekiem iespēju patverties ēnā, kā arī pastāvīgi pieejams svaigs ūdens. "Neliedziet ūdens bļodu pieklīdušam sunim vai bezsaimnieka kaķiem, kuri vairumā mitinās dzīvojamo māju tuvumā," mudina dzīvnieku aizstāvji.

Dienas svelmē suņus pastaigā vest nevajadzētu, vasarā labāk pastaigāties agri no rīta un vēlu vakarā. Karstā laikā nedrīkst likt dzīvniekam skriet blakus velosipēdam vai ilgi staigāt pa saules sakarsētu asfaltu.

Pelde var būt labs veids kā dzīvniekam atsvaidzināties, taču nepazīstamās ūdens tvertnēs peldināt lopiņus nedrīkst, jo tur var savainoties, bet pēc ielekšanas var netikt atpakaļ krastā.

Tāpat dzīvnieku aizstāvji aicina neaiztikt un nenest prom no atrastās vietas nesavainotus meža zvēru un putnu mazuļus, jo to vecāki paši par atvasēm parūpēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!