Foto: DELFI
Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja būs Linda Liepiņa ("KPV LV"), trešdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētājas biedrs būs Mārtiņš Staķis (A/P) un komisijas sekretārs – Gundars Daudze (ZZS).

Komisijā darbosies arī Ralfs Nemiro ("KPV LV"), Ivars Puga ("KPV LV"), Jānis Ādamsons (S), Inga Goldberga (S), Edgars Kucins (S), Jānis Urbanovičs (S), Uldis Budriķis (JKP), Sandis Riekstiņš (JKP), Rihards Kols (NA), Inguna Rībena (NA), Juris Pūce (A/P), Jānis Reirs (JV).

Kā norādīja Saeimas Preses dienestā, Pieprasījumu komisijas pamatuzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Ziņots, ka otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!