Foto: LETA
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs būs Andrejs Judins (JV), lemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Ritvars Jansons (NA) un komisijas sekretārs – Armands Krauze (ZZS).

Komisijā strādās arī citi deputāti: Nikolajs Kabanovs (S), Vladimirs Nikonovs (S), Regīna Ločmele-Luņova (S), Evija Papule (S), Dagmāra Beitnere Le-Galla (JKP), Jānis Bordāns (JKP), Evita Zālīte-Grosa (JKP), Raimonds Bergmanis (ZZS), Dace Melbārde (NA), Janīna Kursīte ("KPV LV"), Ieva Krapāne ("KPV LV"), Artūrs Toms Plešs (A/P) un Artis Pabriks (A/P).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas mērķis ir saliedētas sabiedrības veidošana, kas būtu stabils pamats Latvijas kā nacionālas valsts attīstībai, globālai konkurētspējai, kā arī saiknes uzturēšana starp latviešu diasporu un Latviju.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!