Foto: LETA

Saeima ceturtdien izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju. Tai būs jāizvērtē Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī jāizvērtē situāciju saistībā ar ēku īpašnieka SIA "Ominasis Latvia" maksātnespēju.

Komisija izveidota uz deviņiem mēnešiem pēc 35 Saeimas deputātu pieprasījuma, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.

Saeimas prezidija un Frakciju padomes sēdē šodien nolemts, ka katra Saeimas frakcija darbam komisijā var deleģēt divus deputātus un arī pie frakcijām nepiederošie deputāti var deleģēt divus pārstāvjus. Kandidatūras jāpiesaka līdz 23.aprīlim.

Satversme nosaka, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.

11.Saeima jau bija izveidojusi vienu parlamentārās izmeklēšanas komisiju - par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu.

Ķemeru sanatorijas kompleksu iecerēts pārdot izsolē, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā. "Ominasis Latvia" piederošo izsolāmo mantu veido vairākas daļas, bet tās plānots pārdot kā vienu izsoles priekšmetu. Izsole tiek rīkota piedzinēju "Arhiidea", SIA "BT projekts", SIA "IAT Cityco", Privatizācijas aģentūras un SIA "Savant" interesēs.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvija", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!